Ervaringen

Stichting op eigen wijze

CDR + is een goede samenwerkingspartner wanneer het gaat om stimulering en activering van jongeren. Dit ervaren wij door de samenwerking die wij hebben inzake een gezamenlijke cliënt. Door de zorg/hulpverlening en dienstverlening van CDR + en de dienstverlening van stichting op Eigen-Wijze rondom de cliënt parallel te laten lopen wordt voorkomen dat er dubbeling qua begeleiding gaat ontstaan. CDR+ kan jongeren t.b.v. studie en werk ook praktische inzichten geven. Dit door jongeren praktijkervaring op te laten doen. Stichting op Eigen-Wijze ervaart de samenwerking prettig, omdat de medewerkers van CDR + aanvullend werken op de regiefunctie en de stimulering van studie en werk van een WAJONG cliënt van stichting op Eigen-Wijze.

Ervaringen van jongeren

Erwin
Mijn naam is Erwin, via stichting Amarant ben ik in contact gekomen met CDR+. Mijn ervaringen met de organisatie CDR+ zijn goed. De samenwerking met de begeleiders en de rest van de talenten is goed en dat motiveert mij. Toen ik hier voor het eerst kwam had ik weinig geduld, ook kon ik flink uit mijn dak gaan. Sinds ik aan het dagprogramma deelneem van CDR+ heb ik weer ritme en regelmaat. Ook ben ik hierdoor rustiger geworden en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik ben blij dat ik bij CDR+ ben begonnen, want ik heb nu perspectieven op een baan die bij me past!

Jan
Ik ben Jan en zit hier door mijn reclassering, omdat ik geen school of werk heb. Dankzij CDR+ krijg ik hopelijk een baan. We doen hier allerlei werkervaring op. Ik doe veel aan activiteiten mee, zoals kook workshops en sport, ik vind het werk leuk. Je wordt door iedereen geaccepteerd en goed geholpen en je kunt hier altijd met je problemen terecht, waarbij je het juiste advies ontvangt!

Onbekend
Ik ben 21 jaar oud en kom uit Roosendaal. Ik ben bij CDR+ gekomen via de reclassering. Ik heb nu weer ritme en dagbesteding, er kan veel geleerd worden en je doet verschillende activiteiten: sporten, koken en groepsgesprekken. Kortom, CDR+ is heel goed voor je!

Ervaringen van medewerkster jeugdreclassering

Vanuit de jeugdreclassering werk ik met jongeren die met politie/justitie in aanraking zijn gekomen. De taak van de jeugdreclassering is om te voorkomen dat jongeren recidiveren. De jongeren die de jeugdreclassering begeleid hebben problemen op allerlei gebieden en helaas komt het erg vaak voor dat de combinatie van de problemen zorgt dat ze niet meer naar school gaan, en hier ook niet meer welkom zijn i.v.m. gedragsproblemen. Ook werken lukt dan niet. Deze jongeren hebben intensieve begeleiding nodig door professionals die de taal van de jongeren spreken. Er zijn vele hulpverleningsvormen, maar sommige jongeren zijn niet geholpen met afspraken op een bureau 1 keer in de week. Er wordt dan te veel van hen verwacht.

Ze komen niet op de afspraak waardoor er al gauw gedacht wordt dat een jongere niet gemotiveerd is. Deze gasten hebben allereerst weer een dagritme nodig en moeten aan de hand genomen worden naar instanties toe, anders komen ze er niet aan.

CDR+ biedt die begeleiding voor deze ingewikkelde doelgroep. Middels het inzetten van verschillende trainingsvormen worden de talenten van de jongeren aangesproken en niet alleen gekeken naar wat ze niet kunnen. Wanneer de jongere weer lekkerder in zijn vel zit, het zelfvertrouwen wat gegroeid wordt er gekeken naar een school of werkplek die bij hen past. Ze krijgen de nabijheid die ze nodig hebben wanneer er bijvoorbeeld een afspraak is op school of werkplek. Ook scholen en werkplekken worden volop ingelicht over de talenten van de jongeren en de valkuilen waar de
school/werkgever rekening mee moet houden. Zo wordt alles in het werk gesteld om de jongere weer op een goede plek neer te zetten, zodat ze uiteindelijk weer mee kunnen draaien in de maatschappij.